Dag 18: woensdag 14 maart 2012: Niets, helemaal niets…

Het uitzicht vanaf onze kamer op de vierde verdieping is geweldig, het hotel staat vlak achter het strand. Rondom de baai zijn lage heuvelruggen, die rij na rij grillig in zee eindigen. De zee kent vele kleuren blauw en spoelt witschuimend op het strand. Achter het strand staat een rij palmen en er is een klein wegstation. De lucht is blauw met hier en daar grote, witte wolken. Er is volop zon. En wij genieten van een vrije dag. Na 12–13 uur wat ‘bijgeslapen’ te hebben (we lagen gisteravond al om 7 uur te slapen…), beginnen we heerlijk uitgerust aan de dag: mailtjes en blog bijwerken, machinewas, 2 handwassen en wat verstelwerk doen, de inhoud van de rugzakken waar nodig aanvullen uit de naar het hotel gestuurde koffers, reserveringen laten maken voor de komende anderhalve week, en – uiteraard – aan KLEI werken. Ik stop – voor de zekerheid – maar een grote voorraad papieren zakdoekjes en 10 strippen paracetamol in de rugzak én een grote glazen fles met echinaforce. Liever door mijn voeten zakken dan verkouden worden… Buiten komen we slechts een klein uurtje, op zoek naar een lunchrestaurant. Bij gebrek aan alternatieven, nemen we sobasoep bij het wegstation vlakbij het hotel. Daarna haasten we ons weer naar de warmte van de hotelkamer, want het blijft erg koud…

Een mailtje van Thomas. Het blijkt dat ik bij verschillende afspraken verkeerde data heb toegestuurd. Overal zitten 3 dagen bij opgeteld. Ook bij de planning van mijn 4-wekelijkse infuus. Dat is erg vervelend. Ik moet alles weer recht zien te breien. En Thomas zullen we niet meer zien. We zitten nu te ver weg van hem en volgend jaar zit hij niet meer in Japan.

Lang zijn we bezig met de afhandeling van de Mashiko-tentoonstelling. Het museum in Nederland wil plotseling een aanzienlijk deel van de opbrengst gebruiken om de transportkosten te dekken. Dát was niet de afspraak: zelfs in hun eigen persbericht staat dat 100% van de opbrengst naar de Mashiko-potters gaat.

Geplande afstand: 0 km
Werkelijke afstand: nagenoeg 0 km
Overnachting: hotel White Beach (westerse kamer, 2×1½p-bed, zithoek, bureau, tv, koelkast, badkamer met bad/douche/wc/wasbak, hal met wasbak, hal met kast, wifi in hal+eetzaal, redelijk avondeten, matig ontbijt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *