Dag 2: maandag 27 februari 2012: Lost in transformation

Na 11 uur vliegen, kijken we elkaar wat slaperig aan in de nieuw ontdekte Starbucks op de luchthaven van Osaka. We lijken een stuk vermoeider dan een jaar geleden na de vliegreis en voelen ons nog niet ‘echt geland’. Misschien dat al het harde werken zich wat wreekt?

Met de Limousine bus – over de lange bruggen bij Naruto waar reusachtige draaikolken in de zee zijn te zien – zijn we in 4 uur in Tokushima aan de oostkust van Shikoku, waar we de eerste nacht zullen doorbrengen in Sun Route Hotel tegenover het station. Er is natte sneeuw voorspeld, maar het is heerlijk zonnig. Wel erg koud – 1 graad boven 0 – en in onze nieuwe – superlichtgewicht maar ook erg dunne – windjacks lopen we te bibberen.

We eten om de hoek, weer in hetzelfde gezellige tentje als vorig jaar. Op de kleine hotelkamer pakken we om de beurt koffer en rugzak opnieuw in. We zullen de koffers pas over 7 dagen terugzien als we via een rivierdal het binnenland zijn ingetrokken en vervolgens door de bergen (de ‘pelgrimshel!’) weer zijn teruggekeerd naar Tokushima. Morgen de eerste loopdag…

Overnachting: Sun Route Hotel, Tokushima (westerse kamer, 2p-bed, bureau, tv, badkamer met bad/douche/wc, wifi op de kamer, uitstekend ontbijt)

3 reacties op “Dag 2: maandag 27 februari 2012: Lost in transformation

    • Jazeker, jazeker! Maar op de dag van aankomst hadden we dat nog niet aan, want in het vliegtuig naar Japan wordt de temperatuur altijd aangepast aan Japanse normen: 24–25 graden… Oeff!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *